Adventist Online

seperti yang kita sedia tau,music merupakan element yang sgt penting dalam mana2 gereja di dunia ini.bagi saya,saya sgt suka dengan music dan bagaikan ia dalam jiwa saya suda. jadi,,apa pendapat anda semua jika perubahab music di gereja kita di bubar kan seperti gitar solid (electric), bass, drum and other picussion.????

Views: 237

Replies to This Discussion

saya dulu beri pendapat sayalah. bagi saya tidak kisah jikalau kita upgrade instrument or music kita di gereja SDA. saya lebih suka kalo full set of instrument.
gd mrning.
mark brian sy tgu ko pn memang ko seorang yang bjiwa musik ee hi5 tuk ko ahhaah..
bah pendapat sy pasal ne pbncngan kn,ok juga tu klu ada full set instrument d ch =)..
ne salah satu cara mau tarik tu belia2 tuk pg gereja..bis kebanyakan belia suka klu pasal ne musik2,tutama lelaki lah..
bagi sy tada masalah lah.yang penting kita guna kan alat musik tu tuk memuliakan Tuhan.bukannya tuk mau kci tgu2 orang yang kita ne pandai main tu alat musik..
\tapi secara peribadi sy lebis suka dgan alat musik yang simple ja =)..
tpi sa tada msalah dgan full set instrument.
morning everybody.pada masa sekarang musik merupakan element yang sgt mempengaruhi samada di gereja ataupun di luar gereja.saya setuju juga dengan pandangan lauren,,musik menarik jiwa.melalui musik org tertarik kepada sesebuah agama dan ia mesti selari dengan firman Tuhan juga.tidak salah kalo kita ada full set instrument.cuma cara kita menggunakan nya sahaja.belia pada zaman sekarang lebih cenderung kepada musik.sekurang-kurangnya kita mengasah bakat dan mengguna talenta mereka untuk memuliakan Tuhan.setakat ini itu saja pandangan saya.

THE BLESSINGS OF MUSIC Music is a gift that feels our heart each day The blessings of music heal our souls each day Music relieves the stress in our daily lives Music is soothing to our ears
alat music mana kah yg boleh digunakan utk kita persembah? guitar, drum, double paddle drum, boleh ka?
smua buli guna bah tu..
tpi sy suka guitar lah,bis tu ja yg pandai sy main.tu pun ckit2 ja =)..
harap2 mark brian blh ajar sy main guitar ee,..
BUlehla jgk tp biarla jgn keterlaluan irama musicnya hingga lari suda yang ti-un original/klasik lagu-lagu rohani kita di greja tu ba...
dengar mcm mo pi konsert sj kan ha ha...ada drum,gitar electric sumer skali set tu...terpulanglan ngan gereja masing2 asal niat tu baik dan mo tarik minat muda mudi zmn skrg utk turut memuliakan TUHAN....
pada pendapat sa.drum ble lah guna.yang penting cara kita menggunakan nya itu betul.tapi ada juga greja kita melarang keras penggunaan drum nie.wat say u?
ikut tu komiti gereja lah,klu drg blang ok bah apa salah nya mau guna,..
iya ba...kena tanya KETUA GEREJA dulu huu..
majoriti tdk akan setuju dengan itu.sedangkan pada zaman Raja Solomon semua peralatan ni digunakan.kenapa pada masa sekarang tdk digunakan?

RSS

Site Sponsors

 

Adventist Single?
Meet other Single
Adventists here:
Join Free


USA members:

Support AO by
using this link:
Amazon.com

 

© 2018   Created by Clark P.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service